Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Vendégváró töltött pizzakosárkák

2017. július 25. - JohannatheLawyer

Ebben a receptben három trükköt egyesítünk; egyrészről, hogyan használjuk kissé rendhagyó módon a muffinsütőt, másodsorban, hogyan alakítsuk át különlegességé a maradék bolognait vagy chilis babot és harmadsorban, hogyan gondoljuk újra a pizzát.

pizzeria-41146_1280.png

Töltelék

Nálunk a bolognai mártás vagy a chilis bab általában két kiló hústól indult, így sokszor maradt ki jelentős mennyiség a családi ebédről, amit aztán még két napig eszegettünk.

Ha Te is a túlfőző kategóriába tartozol ez a recept segíteni fog, hogyan gondold újra a tegnapi maradékot.

Azonban a végeredmény érdekében megéri akár ennek a kedvéért is némi paradicsomos alapot összehozni, amely voltaképpen nem nagy munka. Én a saját vörösbabos receptemet használtam a kosárkák elkészítéséhez. Ennek a receptjét is meg fogom osztani egy másik poszt alkalmával. A kosárkákhoz kb. 800 gramm töltelékre lesz szükség, amely lehet bologai, chili con carne, vagy bármilyen maradék paradicsomos darált hús. Az fontos, hogy ne legyen sok „leve”, mivel az eláztatja a tésztát sülés közben.

hus.JPG

Pizzatészta

A pizzatésztát én kenyérsütő géppel gyúrattam össze, ugyanis ebben 40 fokban még nekem is elmegy a kedvem a tésztadagasztástól, amely a jó eredmény érdekében nem kis erőbefektetést igényel. Azonban ha híján vagyunk a dagasztási segítségnek, kézzel is hamar elkészül a pizza tésztája. A pizzatésztához fél kg fehér kenyérlisztet/simalisztet mérjünk ki. 2 kiskanál aktív élesztőport (szárított élesztőt) elkeverünk 340 ml kézmeleg vízzel és két csipet cukorral. Az élesztős keveréket 10 percig állni hagyjuk. A folyadékbázist gazdagítjuk még 120 ml olivaolajjal, majd beledolgozunk 2 kiskanál sót és a lisztet is. Ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál lisztet.

A pizzatészta a kissé lágyabb, ruganyos kelt tésztákhoz tartozik, így ne legyen nagyon tömör, de a gyúrófelülethez se ragadjon hozzá.

Végül meleg helyen, konyharuhával letakarva, legalább 1 órát kelesztjük.

teszta.JPG

Összeállítás

A normál méretű muffinsütő tepsi mélyedéseit olivaolajjal vékonyan kikenjük, és kukoricadarával meghintjük. Ettől ropogós lesz a kosárka, de elhagyható, vagy helyettesíthető liszttel.

daraval.JPG

A pizzatésztából 12 db egyforma méretű gömböt formázunk, majd nyújtófával, lisztezett felületen, kis pizzákat nyújtunk belőlük. A muffinforma mélyedéseibe helyezve őket, kis kosárkákat készítünk. A széle nyugodtan lehet egyenetlen, nem is kell teljesen egyformának lennie, hiszen sütés közben még úgyis kelni fog.

kosarka.JPG

A kosarakba halmozzuk a választott tölteléket, majd mindegyik közepére egy-egy mini mozzarella golyót helyezzük és megszórjuk oreganóval.

sutes_elott.JPG

A kosárkákat a gázsütő 3-4-es fokozatán, vagyis 175-180 oC-on készre sütjük, kb. 20 perc alatt.

montazs_3.jpg

Salátával ebédre, de magában sör- vagy borkorcsolyának is kiváló.

A kosárkák töltéséhez használhatunk mást is. Akár párolt zöldségeket, amelyeket tojásos tejföllel öntünk le és Gouda sajttal szórunk meg. A változatoknak csak a fantáziánk szab határt.

talalas.JPG

Jó étvágyat!

Letöltöm a pizzakosárka receptjét.

Ha tetszett a recept, kövess facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3112689773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása