Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

A Joanna's Kitchen Szerzői

2017. július 14. - JohannatheLawyer

orsi-1.jpg

Kedves Olvasóm!

Üdvözöllek a Joanna’s Kitchen blog oldalán!

Mielőtt elmerülnél a receptekben és a bejegyzésekben, kérlek, engedd meg, hogy bemutatkozzam. Sziebig Orsolya Johanna vagyok, jogászdoktor és a gasztronómia rajongója. Kecskeméten születtem 1990 áprilisában. A szüleim makóiak, jelenleg pedig Apátfalván élünk. Szegeden dolgozom és az egyetemi évek alatt, amikor ott is laktam, igazán a szívemhez nőtt a napfény városa. Imádom az állatokat, a természetet, szeretek a barátaimmal kiülni nyári délutánokon egy kávézó teraszára és jókat beszélgetni. Egyszóval, bár sokat dolgozom, igyekszem megélni a mindennapokat. Személyes mottóm: „Az élet nem habos torta, de mi szeleteljük fel”. Így rajtunk múlik, hogyan látjuk kudarcainkat, vagy mikét tekintünk az élet megpróbáltatásaira.

Azonban egyik legnagyobb szerelmem a főzés és az ételek. Gyakorlatilag minden gyermekkori emlékem is az ételekhez kötődik. Emlékeimben leginkább az maradt meg, hogy az óvodás vadasparki kiránduláson párizsis zsemlét ettünk zöldpaprikával, vagy, hogy a régi lakásunk konyhájába benézve szüleim a madártejet készítették családi csoportmunkában. Kapcsolatom a konyhával olyan 10 éves koromban kezdődött, amikor eldöntöttem, hogy sütök egy piskótát. Édesanyám éppen olvasott, így rendkívül örült nekem, hogy minden egyes fázisnál odamentem hozzá kérdezgetni, mit hogyan kellene művelni. Az eredmény azonban elnyerte a család tetszését, így kedvet kaptam a folytatáshoz. Azóta gyakorlatilag folyamatosan sütök-főzök. Nem tudok választani a sütik és a finom fogások között, de mivel sütni kezdtem el először, talán szorosabb a kapcsolatom a tejszínhabbal, mint a sült bordával. Az előzőekből is kitűnik, hogy nagy hálával tartozom Édesanyámnak, aki mindig beengedett a konyhába, segített és a kudarcaimban is támogatott. Tőle tanultam a finom ízek birodalmának alaplépéseit. Édesapám mindig szívesen segít mosogatni vagy elfogyasztani az eredményeket és a legrosszabbul sikerült süteményemet is élvezettel eszegeti. A két bátyám pedig mindig örömmel várja, milyen étellel készülök, ha hazalátogatnak.

A Joanna’s Kitchen ötlete már két-három éve foglalkoztat, azonban a kivitelezést sokszor meghiúsította az időhiány vagy egyéb személyes problémák. Bár többször felmerült bennem a kérdés, vajon jó öltet-e egy újabb oldallal gazdagítani az amúgy sem szerény gasztroblogok számát, végül arra jutottam, megvalósítom az immáron évek óta érlelődő elképzelésemet. 2017 úgy érzem, bizonyos szempontból egyfajta fordulópont az életemben. Idén ősszel hivatalosan is véget érnek tanulmányaim és kilépek a diákéletből, amelyet jelezni fog végleg lejáró diákigazolványom is, hogy most már teljes szívvel tanársegédi munkámnak éljek.

Mivel itthon szinte kizárólag bio és természetes alapanyagokból főzünk-sütünk, az alapcélom az, hogy megmutassam, hogyan lehet egyszerűen egészségeset készíteni, amely a hiedelemmel szemben nem feltétlenül drágább, mint a „normál” táplálkozás. Nálunk nincsenek feldolgozott élelmiszerek, így nem egy üzletben zajlik a heti bevásárlás,  hanem alapanyagainkat gondosan, több forrásból válogatjuk össze. A kenyeret itthon sütjük, a joghurtot és a kefirt is itthon készíti Édesanya. Jelenlegi táplálkozásunkat az alakította ki, hogy sajnos nem toleráljuk az E-számokat, a vegyszerezett zöldségeket és gyümölcsöket. Mivel hosszú évek óta kerüljük őket, a szervezetünk is azonnal jelzi, ha ilyesmit eszünk. Így kerestük az évek folyamán, hogy honnan vásárolhatunk, szerezhetjük be az egyes alapanyagokat.  A receptjeimben szereplő legtöbb alapanyag azonban bármely szupermarketben megvásárolható.

Fontosnak tartom, hogy tudatosan odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra és ne kúraszerűen fogjunk neki valamely híres diétának, hanem jókat együnk, jóból. Ezt a saját káromon tanultam meg. A Joanna’s Kitchen mindenkihez szól. Kezdőkhöz, gyakorlott műértőkhöz, akik ötletet keresnek. A blogomon utazásaimról készült személyes beszámolóimat is olvashatjátok majd. A recepteket letölthetitek receptkártyán is, amelyet megtaláltok minden leírás végén.  A blog facebook oldalán  érdekes cikkeket osztok meg, amelyek felkelthetik az érdeklődéseteket. A blog Instagramon (joannaskitchen_blog) is követhető.

A „Viki pici péksége” szekcióban egyik legjobb barátnőm, Tari Viki osztja meg Veletek csodás receptjeit, amelyek nem csak szépek, hanem fantasztikusan finomak is. Viki pékségében a legszebb süteményektől a vonzó tortákig, mindent megtalálhattok majd. Vikit követhetitek Instagramon is, keressétek a "vikipicipeksege"-t!

Az oldalhoz jó böngészést és a megvalósításhoz sikeres konyhai manővereket kívánok!

Szeretettel,

Johanna

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8712663913
süti beállítások módosítása