Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Csupa-csoki kávés sütemény

2017. augusztus 29. - JohannatheLawyer

Így, hogy az elmúlt héten az idő is kissé borongós volt és az iskolakezdés is közeledik, szűnni nem akaró csokoládé evés késztetés vett rajtam erőt. Mivel felhalmozódott itthon némi keserű csokoládé készlet, sütöttem egy csupa-csoki süteményt.

chocolate-794461_1920.jpg

Nálunk itthon magas kakaótartalmú, fair trade, bio-csokoládék vannak. Ezeket szoktuk vásárolni, mert bízunk a magas minőségben és a mögöttük álló tisztességes termelésben. Elsősorban Rapuntzel, Vivani és Dennree termékeket vásárolunk.

A recept lisztben szegény, csokoládéban gazdag és mivel az energiaszintem a nullához tendál mostanában, némi kávéval is megdobtam az ízvilágot.

Ez a sütemény egy csésze kávéval igazi vizsgaidőszak barát, hiszen legalább plusz 3 óra agyi kapacitás-növekedést eredményez. Elkészítése is könnyű, napokig eláll, így minden tekintetben hallgatóbarát.

Elkészítés:

250 gramm étcsokoládét, amelyből 80 gramm (egy kis tábla) esperesso kávés keserű csokoládé, 150 gramm vajjal együtt, vízgőz felett megolvasztunk. Vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a forró vízbe és ne melegítsük túl a csokoládét, mert csomós lesz.

Közben 6 egész tojást 200 gramm nyers nádcukorral habosra keverünk. 

2 teáskanál kávéport (én Dennree bio kávét használtam) kevés forró vízben feloldunk és a tojásos masszához keverjük.

1 csomag igazi vaníliás cukrot és 1 mokkáskanál fahéjat is keverünk a tojásos masszához.

A vajas-csokoládés keveréket alaposan keverjük hozzá a tojásos masszához. Szitáljunk bele 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaóport is, óvatosan keverjük el.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a kész tésztát beleöntjük, elegyengetjük. 

175 oC fokon vagy a gázsütő 3/4-es fokozatán, kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezt a süteményt nem szabad kiszárítani. A brownie-hoz hasonlóan kissé még lágy lesz, mikor kivesszük a sütőből és mindenki ízlés szerint sütheti kicsit szilárdabbra is. Én kicsit lágyra, de még vágható állagúra sütöttem. Ekkor a sütemény még ruganyos, mikor megnézzük sütés közben, de már szilárd állagú.

p1110581.JPG

Tálalhatjuk magában, vanília fagylalttal vagy egyszerűen egy kis mogyorókrémmel. 

Jó étvágyat!

Letöltöm a csupa-csoki kávés sütemény receptjét.

Ha tetszett a recept, kövess facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7612788224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása