Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Baconos-hagymás muffin

2017. augusztus 15. - JohannatheLawyer

Bár a muffin gasztronómiában betöltött szerepét hajlamosak vagyunk az édes ízekre korlátozni, a muffinsütőben igazi sós ízbombákat is süthetünk. Különösen hasznosak, ha éppen beeső ismerősöket kell megvendégelnünk, hiszen az alaptészta nagyon hamar elkészül és sokféleképpen ízesíthetjük. 

breakfast-32165_1280.png

 

Én egy baconos-hagymás verziót készítettem nemrégen, amely kiváló akár egy könnyű vacsorának is salátával.

Amennyiben éppen nincsen otthon kukoricaliszt, nyugodtan helyettesíthetjük simaliszttel, 1-1 arányban. A többi hozzávaló gyakorlatilag minden háztartásban megtalálható. Ha nem szeretjük a mustár ízét, ki lehet hagyni, én 1 teáskanállal kevertem a tésztába. 

Szükségünk lesz: 2 tojásra, 50 gramm vajra + egy kevésre a muffinforma kivajazásához, 4 dl joghurtra, összesen 100 gramm reszelt sajtra (trappista/gouda), 1 csomag sütőporra, 220 gramm finomlisztre, 30 gramm kukoricalisztre + kb. 3 evőkanálra a muffinformához, 1 kis fej vöröshagymára (kb. 40-50 grammos), 100 gramm bacon szalonnára, 2 evőkanál olivaolajra, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemre, sóra, borsra, 1 mokkáskanál pirospaprikára és ha szeretnénk használni: köménymagra és/vagy szezámmagra és mustárra.

A sütőt melegítsük elő 180 oC-ra, amely a gázsütő 4-es fokozatának felelhető meg.

Az elkészítés első lépéseként a baconszalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk és olivaolajon megpirítjuk. A vajat megpuhítjuk mikróban, majd kikeverjük a tojással. Hozzákeverjük a sót és az ízesítőket. Sózni ízlés szerint lehet, de számoljuk bele, hogy a szalonna is sós. Kb. fél teáskanál só elegendő. A vajas keverékhez keverjük hozzá a joghurtot és 50 gramm reszelt sajtot. A finomlisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport és a kukoricalisztet. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas keverékhez és alaposan eldolgozzuk.

p1110559.JPG

A muffin formákat kivajazzuk és meghintjük kukoricaliszttel. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában és meghintjük reszelt sajttal. Opcionálisan meg lehet szórni köménymaggal és/vagy szezámmaggal. 

p1110563.JPG

 15-20 perc alatt megsütjük.

p1110565.JPG

Jó étvágyat!

Letöltöm a baconos-hagymás muffin receptjét.

p1110570.JPG

Ha tetszett a recept, kövess facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5512750844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása