Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Csak egy pohárral!

2017. július 30. - Vikipicipéksége

 

szeder.jpg

Asszociációs játékom újabb darabja. Semmi alkohol, ellenben az egyik legnagyszerűbb desszert, ami a vasárnapi asztalra kerülhet. A nap senkit ne determináljon, ezzel csak a jelentőségét szeretném növelni, eme remek eledelnek, ami egy pohárdesszert. Tehát, olyan tulajdonságokkal van felruházva, mint, hogy maszat nélkül adagolható és egyszerűen elkészíthető, bárki, akármikor összedobhatja. (csak a húst hagyja ki! – Jóbarátok rajongók tudják, miről beszélek)

Ez a variáció az erdei gyümölcsök szezonjára lett tervezve, de a globalizációnak, vagy a mélyhűtőnek köszönhetően, akár télen is működhet. Ennek a verziónak az alapját a frissítő, mentás- csokis kekszem adta, amivel próbáltam még több ízt belepasszírozni a kb. 2 dl-es poharacskákba. Ha valakinek nincs kedve, ideje külön kekszet sütni és ugye egy korábbi sütésből meg tuti nincs maradék, akkor a boltban kapható bármilyen vajas vagy zabkeksz megteszi. Azt azonban mindenképp vegyük számításba, hogy minél keményebb a keksz, annál tovább tart, amíg a sajtkrémünk meglágyítja nekünk. 20503927_10212675778105820_568587088_n.jpg

A desszert „megépítése” előtt, szükségünk van egy kis kezdetleges lekvárra, kb. 15-20 dkg gyümölcsből. Azaz, némi fagyasztott vagy friss (itt tök jól felhasználhatóak a kevésbé esztétikus darabok) gyümölcsöt összefőzünk. Ha megszabadultunk a felesleges víztől és egészen lekváros az állaga, akkor hagyjuk kihűlni. Addig poharanként egy kis kekszet beletördelhetünk a poharakba. ( A trendi faktor növelése érdekében csinálhatunk bele chia puding réteget is. Ekkor 2 evőkanál chia magot elkeverünk 1,5 dl tejben, hagyjuk besűrűsödni és a sajtkrém rétegre kanalazzuk.)

Ha kihűlt a „lekvár” akkor habverővel vegyítsük el benne a 25 dkg mascarponét. Attól függően, hogy milyen gyümölcsöt használtunk rakjuk bele 2-6 evőkanál cukrot. Itt kóstolni kifejezetten ér! Amint elértük a kívánt ízt, adagolhatjuk a tört keksz tetejére a kis poharacskákba. ( Szépségversenyre készülő darabokba érdemes nyomózsákból adagolni) A sajtréteget követően rakjunk rá friss gyümölcsöt, aztán megint keksz, sajtkrém, friss gyümölcs. A végét kekszmorzsalékkal szórjuk, és friss mentával díszíthetjük. Tá-dám! Készen is vagyunk! Tálalhatjuk, vagy tálalásig hűtőbe tesszük.

Jó szórakozást, spatulát elő és a sütő legyen veled!

Recept letölthető innen!

Instagram: @vikipicipéksége

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7612701233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása