Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Krémleves édesburgonyából

2018. február 04. - JohannatheLawyer

Mivel ilyen borongós, hideg időben jólesik a meleg leves, készítettem egy könnyen összedobható, egészséges változatot.

alphabet-soup-2034919_1920.jpg

Hozzávalók:

2 db édesburgonya

2 db burgonya

1 kisebb vöröshagyma

Só, fűszerek (én Bio Berta Jolly Joker fűszerkeveréket használtam, amelynek összetevői: vöröshagyma, csípmentes fűszerpaprika, homoktövis, fokhagyma, borsikafű, petrezselyem levél, póréhagyma, zsázsa, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, mustár, oregano, snidling, zellerlevél.)

1 (bio) leveskocka

Víz

2 evőkanál olivaolaj/vaj

Tálaláshoz:

pirított napraforgómag vagy pirított tökmag

reszelt Gouda Sajt

Elkészítése:

2 kisebb narancssárga batátát megmosunk, meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk. A batáta mennyiségéhez mérten válasszunk ki két kisebb burgonyát, ugyancsak nagyobb kockákra kell felvágni. Tömegben kb. 3 egység batátához 1 egység sima burgonyát mérjünk ki, de ránézésre elég megállapítani. A hagymát is pucoljuk meg, vágjuk apróra.

Az olivaolajat melegítsük fel és tegyük hozzá a hagymát, amelyet pároljunk üvegesre. Tegyük hozzá a batátát és a burgonyát, közepes lángon pirítsuk 2 percig. Öntsük fel vízzel úgy, hogy bőven lepje el a zöldségeket. Ha felforrt, tegyük hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót és fűszereket. Fedő alatt 15 perc alatt pároljuk puhára. Időnként keverjük meg. Ha megfőtt, botmixer segítségével pürésítsük és forraljuk újra.

Én pirított magokkal (tökmag/hántolt napraforgómag) és Gouda sajttal szoktam tálalni.

Egy szelet rozskenyérből készült pirítóssal teljes értékű, könnyű ebéd vagy vacsora.

TIPP: Az arányokat tetszés szerint lehet változtatni, van aki az egészen sűrű krémlevest kedveli, én inkább valahol a „sima” leves és a krémleves közötti állagot. 

img_20180201_120916.jpg

Jó étvégyat!

Ha tetszett a recept, kövess facebookon is!

Instagram oldal: joannaskitchen_blog

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7613633124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása