Joanna's Kitchen

Joanna's Kitchen

Őszi seperc

2017. szeptember 20. - Vikipicipéksége

Kekszből sosem elég! Mióta már nem az időmilliomos életemet élem, minden másodperc kincs. Főleg reggel, amikor elméletileg királyként kellene étkezni, de legalábbis frissen facsart narancslével illene leöblíteni a buggyantott tojásos, avokádós pirítóst. Áh! Ezt elképzelni se tudom, még a hétvégi verzióhoz is komoly elhatározás kell, vagy inkább brunch-ként kell átkategorizálnom. Félre téve a locsifecsit, kellett valami, amit előre bekészíthetek másnap reggelire, de nem a győri édes jó reggelt, hanem annál valami sokkal menőbb, mert én csináltam és pont olyan, amilyenre én akarom. Ez lett kérem szépen az én vörösáfonyás-narancsos zabkekszem, alias az elviteles reggelim, ami egyébként bármikor a legjobb nasi lehet.

img_5107.JPG

Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, mivel a kekszek családjába tartozik, amiből még az is következik, hogy ezerféleképpen variálható, mert bármennyire is király ez az összeállítás, hamar meg lehet unni, ha minden nap így indít az ember.

Ebbe a verzióba kell, 200 gramm zab. A fajtáját meghatározhatjuk akképp is, hogy épp melyik van otthon, viszont kezdő zabfogyasztóknak a daraboltat ajánlom, az jobban megszívja magát és homogénebb egyveleget alkot. A zabot egészítsük ki még 50 gramm teljes kiőrlésű liszttel, 1 tojással, 100 gramm olvasztott vajjal, 50 gramm barna cukorral, 2 narancs levével és reszelt héjával, 2 kávéskanál őrölt fahéjjal és 1 kávéskanál reszelt szerecsendióval. ( A fűszereket aszerint növeljük vagy csökkentsük, hogy mennyi idő van még karácsonyig.) A végén adjunk hozzá 100 gramm aszalt vörösáfonyát. Ha mindent beletettünk, akkor dicsérjük meg magunkat, máris majdnem túl vagyunk a nehezén és egyébként is hihetetlenül ügyesek vagyunk! Amikor ezzel is megvagyunk, jól keverjük át, hogy mindenhova jusson a fahéjból is és a vörösáfonyából is.

Adagoljuk egyenlően kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire. Az én trükköm, hogy nagyobb pogácsa szaggatót használók formának, mégpedig úgy, hogy belerakok egy adag nyers tésztát, elkenem a tetejét kanállal és aztán felemelem a szaggató formát. Így, egészen kör alakú lesz. Ha az egész adag a tepsiben van, akkor légkeveréses, előmelegített sütőbe tesszük 150-160°C-on 20-30 percre. A sütési időnk sokban függ attól, hogy mekkorák a kekszeink és mennyire volt nedves a tésztánk, ezért érdemes a bénán sikerültet megkóstolni mielőtt kivesszük őket.

Ha kihűlt dobozoljuk, vagy faljuk fel az összeset!

Jó szórakozást, spatulát elő és a sütő legyen veled!

Instagram

Recept letölthető innen!

A bejegyzés trackback címe:

https://joannaskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr312881940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása